torsdag 26 november 2009

Pepparkakscheesecake

Om ungefär en vecka ska jag på dop och då blir det pepparkakscheesecake efteråt. Smaskens! Letade efter nåt gott recept och hittade då ett på recept.nu Visst låter det gott?

Pepparkakscheesecake
En saftig och sval cheesecake med phiadelphiaost.
Antal portioner: 1
Färdigt på: 9 tim

Botten
25 stycken krossade pepparkakor, cirka 4 deciliter
75 g smält smör
2 st stora ägg
1 dl finkornigt strösocker
400 g philadelphiaost
0.5 tsk vaniljsocker

Glasyr
3 dl gräddfil
2 msk finkornigt strösocker
0.5 tsk vaniljsocker


Gör så här
1. Sätt ugnen på 170 grader. Låt den bli varm.
2. Blanda pepparkakskrosset och det smälta smöret till en massa. Tryck ut den i en form med löstagbar botten, cirka 24 centimeter i diameter. Låt degen gå upp 2 centimeter på kanten. Ställ sedan formen i kylen.
3. Gör fyllningen under tiden: Rör ägg, socker, ost och vaniljsocker till en slät smet. Häll den i formen. Grädda mitt i ugnen i 30 minuter. Ta ut formen. Låt stå cirka 5 minuter. Höj ugnstemperaturen till 200 grader.
4. Rör gräddfilen, sockret och vaniljsockret till en jämn smet. Bred ut den på kakan. Grädda ytterligare 5 minuter. Ställ kakan svalt i minst 8 timmar.
5. Garnera den kalla kakan med vindruvor.

1 kommentarer:

Katta sa...

Verkar gott! Synd att man inte har lika mycket energi som Corrinna :D

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...